بررسی میزان كارآیی تشكلهای صنفی كشاورزی و تاثیر آن بر تصویب قوانین موجود در میزگرد رادیویی چالش

ساخت وبلاگ

برنامه رادیویی چالش از رادیو اقتصاد در عصر روز شنبه 27 شهریور ماه جاری، موضوع "میزان كارآیی تشكل های صنفی كشاورزی و تاثیر آن بر تصویب قوانین موجود" را با حضور دكتر مسلمی مدیركل دفتر امور تشكل های كشاورزی، مهندس ملك زاده رئیس نظام صنفی كشاورزی كشور و  دكتر فروزنده استاد دانشگاه و كارشناس كشاورزی بررسی كرد.  

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نظام صنفی كشاورزی، مهندس ملك زاده رئیس نظام صنفی كشاورزی كشور در این برنامه گفت: برای راه اندازی تشكل ها، تجارب جهانی و ملی موجود است كه ایجاد نظم، سازماندهی، ساماندهی و هم افزایی فعالان تشكل، حمایت از شاغلان و مطالبه حقوق قانونی و ایجاد پل ارتباطی میان تشكل ها و متولیان از جمله این اهداف می باشد.

وی در ادامه با اشاره به نحوه شكل گیری سازمانهای اقتصادی در قالب انواع تعاونی ها، تشكل های شبه سیاسی و تشكل های حامی حقوق تحصیلكردگان بخش كشاورزی اظهار داشت: تا قبل از شكل گیری نظام صنفی كشاورزی هیچ تشكل فراگیر حمایتی و صنفی برای هویت بخشی به بهره برداران، تولیدكنندگان و ارائه دهندگان خدمات صنفی به فعالان و شاغیلن بخش كشاورزی وجود نداشته است.

دكتر عبدالرضا مسلمی مدیركل دفتر امور تشكل های كشاورزی در ادامه برنامه چالش از رادیو اقتصاد گفت: آغاز فعالیت تشكلی بخش كشاورزی در فلات ایران بر مبنای مدل های سنتی كار جمعی و نوعی همیاری در فضای محلی بوده است.

وی افزود: مبنای فعالیت هایی كه دفاع از حقوق و چانه زنی و كمك به دولت در سیاستگذاری بخش كشاورزی را شامل می شد، نگاه نوتری بود كه در دهه 70 به بعد مطرح شد.جایی كه بهره برداران مطالبات اجتماعی و فرهنگی شان را مطرح می كردند و در نظام تصمیم گیری دولت مشاركت می نمودند و دولت نیز با باور خود به این نهادها سعی در تصویب قوانینی داشته است كه موجب ایجاد فضای كار برای تشكل ها در حوزه اجتماعی و سیاسی و اقتصادی باشد.

دكتر مسلمی با اشاره به این كه نظام صنفی كشاورزی فرصتی برای فعالان برای كار در قالب سازمان مشاركتی است، اظهار داشت:سیاست كلی وزارت جهاد كشاورزی بر این بوده است كه در كنار ساختار دولتی، ساختار صنفی منسجم و ساخت یافته ای فعال باشد تا در كنار دولت در نظام برنامه ریزی مشاركت داشته باشد.

مدیر كل دفتر امور تشكل های كشاورزی در باره موضوع اعتبار افزایی پروانه فعالیت نظام صنفی كه از سوی رئیس نظام صنفی كشاورزی كشور مطرح شد تصریح كرد: نظام صنفی كشاورزی باید تلاش بیشتری داشته باشد تا اعتبار پروانه های فعالیت ارتقا یابد. چرا كه اعتبار امری دستوری و ابلاغی نیست و نظام ها می بایست از مرحله صدور پروانه فعالیت تا ‌تنظیم پرونده های مربوطه به خوبی و با شیوه دقیق برای شناسایی كشاورز عمل كنند.

 

فایل صوتی 1

فایل صوتی 2

ستاداجرایی نظام صنفي كشاورزي خراسان رضوي...
ما را در سایت ستاداجرایی نظام صنفي كشاورزي خراسان رضوي دنبال می کنید

برچسب : بررسی میزان کارایی, نویسنده : keshavarzeeo بازدید : 47 تاريخ : شنبه 3 مهر 1395 ساعت: 9:47