تشکلها و تصمیم ها(در باره تعامل تشکلهای کشاورزی با استانداری و فرمانداری)

ساخت وبلاگ
 
 
استانداران، فرمانداران و همچنین بخشداران در ارتباط با مسائل حوزه کشاورزی و دارای وظیفه مندی بوده و ملزم به ورود به بحث های برنامه ریزی، ساماندهی و هماهنگی امور مربوط به حوزه کشاورزی می باشند. در شرح وظایف هر یک از مسئولیت های یاد شده شوراها، کارگروه ها و کمیته هایی مرتبط با موضوعات و مسائل کشاورزی با حضور مدیریت ها و نمایندگان بخش های دولتی و غیردولتی پیش بینی شده است. این امر حضور جدی و تأثیرگذار این مدیریتها و نمایندگان بخش های غیردولتی را می طلبد تا ضمن هماهنگی و برنامه ریزی امور بتوانند مسائل و مشکلات مرتبط را در عالی ترین مراجع تصمیم و گیری محلی طرح و چاره جویی کنند.   

“استانداران” مسئول و نماینده عالی دولت در اجرای سیاست عمومی دولت و ناظر تمامی امور اجرایی استان می باشند.از جمله کارگروه های فعال مستقر در استانداری و ها که مرتبط با موضوع کشاورزی و روستایی است می توان به کارگروه خشکسالی، سرمازدگی و مخاطرات کشاورزی ( زراعت، باغداری، دامداری، آبزیان و طیور) و کارگروه تشکلها وی مردم نهاد به ریاست مدیرکل دفتر امور اجتماعی  و فرهنگی استانداری اشاره کرد.

“فرمانداران” نیز نماینده استاندار و عالی ترین نماینده دولت در شهرستان ها هستند. پیگیری اجرای سیاستهای عمومی دولت توسط دستگاههای ذیربط از طریق برگزاری جلساتی مانند شورای اداری شهرستان،کمیته برنامه ریزی،شورای تامین، ستاد حوادث وکارگروههای تخصصی اعم از اشتغال و کشاورزی از وظایف حوزه فرمانداری و است.

تشکلهای و کشاورزی از جمله نظام صنفی کشاورزی( بعنوان نماینده عموم کشاورزان)، تعاونی ها  و خبرگان کشاورزی(بعنوان نماینده کشاورزان خبره و پیشرو) و… بنا به حقوق و وظایف قانونی موظف در پیگیری مسائل کشاورزان و بخش کشاورزی در تعامل و با استانداری ها، فرمانداری ها و بخشداری ها هستند تا بتوانند موجبات تسهیل و هماهنگی امور و کاهش مسائل و مشکلات کشاورزان را در حوزه های شغلی، اجتماعی و اقتصادی و معیشتی فراهم می آورند.

 تجارب برخی نظام های صنفی کشاورزی استان ها و شهرستان ها در این خصوص گواه این موضوع است. این استانها و شهرستانها با تلاش و پیگیری و عملکرد خود توانسته اند در بسیاری از کارگروهها، کمیته ها و شوراهای استانی و شهرستانی بعنوان عضو اصلی و ثابت حضوری فعال داشته باشند. در برخی از استانها نیز این حضور و حرکت در ابتدای راه است و انتظار می رود با تعامل و بهره گیری از تجربه استانهای دیگر در این زمینه مهم حضور فعالتری داشته باشند.

در نهایت قطعاً به نظر می رسد که صرف حضور در این کارگروه ها و کمیته های تخصصی هیچکس را به تحقق نتایج مطلوب و مد نظر رهنمون نمی سازد و آنچه در پی ریزی و ایجاد این تعاملات و یا ادامه روند این همکاری ها حائز اهمیت است حضور قوی و با برنامه و اطلاعات کافی به همراه پیشنهادهای و راهکارهای مشخص در جلسات، کارگروه ها و کمیته های فعال در ذیل این نهادها است.

 

ستاداجرایی نظام صنفي كشاورزي خراسان رضوي...
ما را در سایت ستاداجرایی نظام صنفي كشاورزي خراسان رضوي دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : keshavarzeeo بازدید : 64 تاريخ : يکشنبه 2 دی 1397 ساعت: 13:11